Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهردار منطقه ۴ تهران طی مکاتباتی عجیب با مسئولان محیط زیست از یک سو خواهان واگذاری مالکیت هزاران پرنده مهاجر موجود در باغ پرندگان لویزان به بهانه "هزینه نگهداری" از آنها شده و از سوی دیگر خواهان دریافت پرندگان جدید برای باغ پرندگان شده است! ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۲ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ "محمد محمددوست" شهردار منطقه 4 تهران طی یک ماه گذشته با مکاتباتی ضد و نقیض و البته قابل تامل با مسئولان محیط زیست با این توجیه که "باغ پرندگان لویزان" شرایط نگهداری از هزاران پرنده موجود در این مرکز را ندارد، خواهان استرداد این پرندگان به شخصی واجد شرایط شده و از سوی دیگر با این توضیح که باغ پرندگان نیازمند تامین پرنده است، خواستار دریافت پرنده از پارک پردیسان شده است!!

اما ماجرای حدود 3 هزار پرنده‌ای که پس از سالها نگهداری در باغ پرندگان لویزان حالا برای شهردار منطقه چهار، به میهمانانی ناخوانده تبدیل شده‌اند، چیست؟!

شهریور 93 بود که خبر کشف بزرگترین محموله قاچاق پرندگان وحشی در باغ پرندگان لویزان در رسانه‌ها منتشر شد و «الف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ر» پیمانکار سابق باغ پرندگان لویزان با اتهامات مختلف از جمله خرید و فروش و نگهداری غیرقانونی پرندگان وحشی دستگیر شد؛ همان زمان بود که این محموله قاچاق که حدود 3 هزار پرنده از جمله پرندگان وحشی به ارزش 7 میلیارد تومان را شامل می‌شد در همان محل کشف شد و نگهداری آنها از سوی سازمان حفاظت محیط زیست به صورت امانی به باغ پرندگان سپرده شد.

حالا بیش از سه سال از آغاز پیگیری این پرونده در محاکم قضایی می‌گذرد اما پیمانکار سابق باغ پرندگان (الف.ر) که به قید وثیقه 7 میلیارد تومانی آزاد است و رونده محاکمه‌اش به طرز عجیبی تا به امروز به تعویق افتاده، اخیراً سودای دست یافتن مجدد به این محموله پرندگان ارزشمند را در سر می‌پروراند.

پرندگانی که اغلبشان نه پرورشی بلکه وحشی بوده و جزو حیات وحش و سرمایه‌های ملی کشورمان محسوب می‌شوند بنابراین شخصی نمی‌تواند ادعای مالکیتشان را داشته باشد، چه برسد به شخصی که پرونده خرید و فروش و نگهداری غیرقانونی‌اش از پرندگان وحشی باز است و بدیهی است نمی‌تواند درخواست مالکیت این پرندگان را مطرح کند.

اما حالا شهردار منطقه 4 تهران با تنظیم نامه‌ای به اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران به عدم تمایل باغ پرندگان لویزان نسبت به نگهداری از این پرندگان که قربانی تخلفات پیمانکار پیشین این مرکز هستند، اشاره کرده و در توجیه این عدم تمایل در جمله‌ای جالب توجه یادآور شده است که «نگهداری از پرندگان مستلزم صرف هزینه است»؛ گویی بنا بوده در باغ پرندگان لویزان، موجوداتی به جز پرنده که نگهداری از آنها مستلزم صرف هزینه نیست، نگهداری شوند!

شهردار منطقه 4 در ادامه نامه قابل تامل خود، از سازمان حفاظت محیط زیست خواسته این 3 هزار پرنده که چند سالی است در باغ پرندگان لویزان نگهداری می‌شوند به «شخصی واجد شرایط» یا به پیمانکار جدید این مرکز «واگذار» شوند!

اما اصل داستان چیست؟! مشکل باغ پرندگان لویزان، هزینه نگهداری از این پرندگان نیست چه آنکه نگهداری از هر پرنده‌ای که در قفس‌های این مرکز مستقر شود، مسلتزم صرف هزینه خواهد بود؛ خواسته‌ای که از نامه محمددوست استنباط می‌شود این است که مالکیت این پرندگان یا به پیمانکار جدید واگذار شود یا به همان پیمانکار قبلی! چرا که به جز باغ پرندگان لویزان و باغ پرندگان چهارباغ کرج (متعلق به «الف.ر)  ظاهراً مرکز دیگری «واجد شرایط» نگهداری از این این تعداد پرنده نیست!

برای اثبات این مسئله کافیست به نامه دیگری که "محمددوست" به عنوان شهردار منطقه 4 خطاب به رئیس پژوهشکده سازمان حفاظت محیط زیست نوشته، دقت کنیم؛ نامه‌ای که در آن محمددوست با اشاره به نیاز باغ پرندگان لویزان به تامین پرندگان جدید، درخواست دارد پرندگان موجود در پارک پردیسان تهران که قابلیت رهاسازی در طبیعت را ندارند به صورت امانی به باغ پرندگان سپرده شوند!!

دو نامه شهردار منطقه 4 تهران پرسش‌های بسیاری را برای ناظران ایجاد کرده و البته لزوم ورود نهادهای نظارتی به این پرونده را بیش از پیش گوشزد می‌کند.

اگر 3 هزار پرنده‌ای که در پی تخلفات پیمانکار پیشین باغ پرندگان لویزان از طبیعت جدا و سر از این مرکز درآورده‌اند، طبق خواسته شهردار از این مرکز خارج شوند، کدام پرنده‌ها قرار است جای خالی پرندگان اخراجی را پر کنند؟! آیا بناست پرندگان جدیدی برای انتقال به قفس‌های باغ پرندگان لویزان از زیستگاه‌های کشور صید شوند؟ آیا نگهداری از پرندگان جدید وارداتی به باغ پرندگان لویزان، مستلزم صرف هزینه نخواهد بود؟!

 

تلاش‌های خبرنگار محیط زیست تسنیم برای گفت‌وگو با محمددوست و شنیدن پاسخ‌های او به این تناقضات و ابهامات بی‌نتیجه ماند اما از آنجا که پرونده قضایی تخلفات پیمانکار پیشین باغ پرندگان لویزان همچنان در محاکم قضایی باز است و تعیین تکلیف پرندگان حاضر در باغ پرندگان لویزان منوط به تعیین تکلیف این پرونده است، تسنیم در گزارش‌های بعدی، رویکرد مسئولان محیط زیست نسبت به موضع شهرداری منطقه 4 را جویا شده و تصمیمات اتخاذ شده برای سرنوشت این پرندگان را برای مخاطبان تشریح خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:
بلاتکلیفی پرونده تخلفات پیمانکار سابق باغ پرندگان پس از گذشت 3 سال!
پرونده قضایی استفاده از پرندگان قاچاق در "باغ پرندگان" مفتوح است
درخواست از رئیس‌جمهور برای افتتاح فاز دوم باغ پرندگان تهران

 

به گزارش تسنیم؛ بیش از سه سال از دستگیری "الف.ر" پیمانکار سابق باغ پرندگان لویزان تهران می‌گذرد اما این پرونده تخلف که از سوی مدیرکل وقت حراست سازمان حفاظت محیط زیست، بزرگترین پرونده قاچاق پرندگان وحشی نام گرفته بود هنوز به سرانجام نرسیده و سرنوشت قربانیان آن یعنی بیش از 3 هزار پرنده همچنان نامعلوم است. 3 هزار پرنده وحشی از جمله پرندگان مهاجری که پس از طی مسیری طولانی، تالاب‌های کشورمان را برای زمستگذرانی انتخاب کرده‌اند اما از بخت سیاه، در دام صیادانی گرفتار شده‌اند که از «الف.ر»، پیمانکار پیشین باغ پرندگان تهران، سفارش گرفته‌اند تا در برابر صید و تحویل پرندگان مهاجر به او، دستمزدی قابل توجه دریافت کنند.

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۷۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از رایزنی با سازمان محیط زیست جهت اخذ مجوز و فعال شدن کارخانه آسفالت در شرق تهران خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، مهدی صداقتی؛ مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال 1403، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

وی افزود: با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال 1401، در سال 1402 ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال 1401 خواهد بود.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران از بهره‌برداری از 25 پروژه عمرانی در سال 1403 خبر داد و گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه در سال 1402 افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، گفت: با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از 25 فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض  ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

صداقتی ادامه داد: پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید با اعتبار 40 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به 3 لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم 3 روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران افزود: تحکیم بستر 12 کیلومتر از بزرگراه آزادگان یکی دیگر از پروژه‌هایی بود که امروز در قالب یکصدوهجدهمین پویش امید و افتخار به بهره‌برداری رسید که این کار نیز از حد فاصل ساوه تا شهید خرازی در باند (جنوب به شمال) انجام شده است.

صداقتی با بیان اینکه متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، گفت: همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود 10 سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال 93 آغاز شده بود و 7 سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال 1400 تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کارهای عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کارها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه‌ آزادگان 45 کیلومتر است، گفت: این بزرگراه 2.2 درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته 10 درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ادامه داد: در سال 1402 به کندروهای بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال 1403 اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندروهای آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه 10 درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و 500 هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در پاسخ به این پرسش که آیا آسفالت تولید شده از تراشه‌ها کیفیت مناسب را نسبت به آسفالت‌های نو دارند گفت: قطعا این آسفالت‌ها کیفیت کمتری نسبت به آسفالت‌های نو دارند و از اینها در معابر درجه یک و دو استفاده می‌شود و قطعاً در بزرگراه‌ها از آسفالت‌های نو استفاده می‌شود.

وی با اشاره به دپوی تراشه‌های آسفالت در سطح شهر تهران گفت: حداقل ما برای  سه سال جهت تولید آسفالت تراشه داریم و برای تولید آسفالت جدید می‌توانیم از آنها استفاده بکنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا مشکل تولید آسفالت در شرق تهران برطرف شده است، گفت : در ارتباط با این موضوع سازمان محیط زیست ایراداتی را نسبت به فعالیت این کارخانه دارد اما تاکید ما این است که با رایزنی این مشکل را برطرف و بتوانیم با اخذ مجوز این کارخانه در شرق تهران فعال شود.

مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تصریح کرد: نگاه ما در بخش تولید آسفالت در شرق تهران فنی است و امیدواریم با همکاری و همراهی سازمان محیط زیست مشکل بوجود آمده در روند عدم ارائه مجوز کارخانه در شرق تهران برطرف شود.

وی گفت‌: سازمان محیط زیست اعلام کرده که کارخانه تولید آسفالت باید 120 کیلومتر خارج از شهر باشد این مسئله مشکلاتی دارد به عنوان مثال وقتی آسفالت تولید بشود وقتی وارد شهر بشود یخ زده خواهد بود همچنین ما نمی‌توانیم آسفالت را در غرب تهران و به شرق تهران هدایت کنیم و با همه این موارد امیدواریم مشکل پیش آمده در خصوص کارخانه آسفالت شرق تهران برطرف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • دودی که از سیانور خطرناک تر است
  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • سالانه بیش از ۱۵۰۰ قطعه پرنده وحشی در خراسان رضوی تیمار می‌شود
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست